Spørsmål og Svar

Hva er leveringstiden?

 • Vanlig leveringstid er 2 – 3 uker.

Hva koster det å få stolen fraktet hjem?

 • 2 stoler og 1 bord inntil 35 kg, koster kr. 370 i frakt.

Hvordan blir produktene sendt?

 • Bord og stoler sendes flatpakket med posten. Bordene er så tunge at de blir brakt hjem til deg med transportfirmaet.

Hvor lett er det å sette sammen gyngestolen?

 • Det er enkelt å sette sammen Cubastolen. Ryggen og sete er allerede montert. Det du må gjøre er å sette i seks bolter og 14 skruer. Bruksanvisning følger med i pakken.

Kan gyngestolen brukes innendørs?

 • Cubastolen kan selvsagt brukes både ute- og inne. Planlegges kun innendørs bruk, anbefaler vi å kjøpe den trehvite modellen.

Hvor mye plass trenger gyngestolen? 

 • Du bør helst ha et fritt gyngeareal på 1 x 1,6 meter.

Bruksskade eller slitasje på gyngestolen:

 • Slitasje kan forekomme på meiene. Selv om gyngestolen er av solid kvalitet, kan meiene slites før du merker slitasje ellers på stolen. Meier kan skaffes og enkelt byttes ut. Ta kontakt med oss for bestilling.

Hvorfor må møbler som skal stå ute impregneres?

 • Trykkimpregnert trevirke beskytter mot råte- og insektangrep og har betydelig lengre levetid enn trevirke som ikke er impregnert. Man kan bruke vanlig impregnering eller Royal impregnering.

Hva er forskjell på Royal impregnering og vanlig impregnering?

Klimaet påvirker treverket i utemøbler, derfor vil for eksempel tørke og regn henholdsvis bleke og vaske vekk fargepigmentene i impregneringen over tid. Fordeler med Royal impregnering er at:

 • Alle 6 sider forsegler impregneringsprosessen som gir et mer formstabilt produkt.
 • Royaloljen reduserer utlekking av impregneringsstoff.
 • Fargepigmentene kokes inn i treverket sammen med oljen og beskytter treoverflaten mot nedbrytning fra UV-stråling. Dette gir god fargestabilitet.
 • Man får lavere vedlikeholdskostnad.

Oljen i det ytterste laget vil gradvis vaskes bort og fargepigmentene vil gradvis blekes av været, men den største oljemengden forblir inne i treet og vil således sikre at den tekniske kvaliteten holder seg bedre enn ved vanlig impregnering.

Det oppstår sprekkdannelse i treverket, er dette naturlig?

 • Gyngestolen er laget av furu som er et naturlig materiale. Naturlig treverk er avhengig av luftens fuktighet, både i vekstperioden og som ferdig møbel. Fukt får treverk til å utvide seg, tørke forårsaker sammentrekning. Det er derfor vanlig med noe sprekkdannelse i treverket basert på materialets naturlige bevegelse (syntetiske materialer har ikke furuens kvaliteter, men er til gjengjeld mere stabile).

Sprekker kan reduseres gjennom vedlikehold, men ikke helt elimineres. Ved å olje treverket med en klar olje, vil porene tettes og fuktgangen ut og inn av treet reduseres.

Hvorfor trenger utemøblene vedlikehold selv om de er impregnert?

 • Alt treverk trenger vedlikehold, også Royal impregnert treverk. Kvaliteten på Royal impregnert treverk er imidlertid så høy at kravet til vedlikehold er mindre og enklere enn for annet treverk. Dette på bakgrunn av at produktet er gjennombehandlet med impregnering beskyttet at et oljesjikt, og det er som regel kosmetiske hensyn som bestemmer tidspunktet for vedlikehold. I Norge har vi stor forskjell på klimatiske forhold, derfor er det vanskelig å si hvor ofte det kreves vedlikehold på de ulike stedene.

  Alt etter som hvilken impregneringsmetode du har valgt på Cubastolen og hvilket klima det er der du bor, avgjør hvor ofte du bør vedlikeholde.

Kan gyngestolene slås sammen eller demonteres?

 • Det er ikke mulig å slå sammen gyngestolen slik at den tar mindre plass ved for eksempel vinterlagring. Vi anbefaler heller ikke at du demonterer møblene hver gang de skal oppbevares. Dette for å unngå at skruene etterhvert ikke får godt nok feste.

Angrett:

 • Som kunde trenger du ikke å oppgi noen grunn for å angre. Dersom du vil oppheve kjøpet, sender du en e-post til oss. Dette må du sende innen 4 uker. Du får pengene tilbake, når varen er returnert. Vil du ha mer informasjon om angreretten, les hele angrerettloven her. Flere spørsmål, ta kontakt på e-post: steinar@cubastolen.no